Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всичко, което трябва да знаете за новия формат на Шампионска лига

21 април 2021, 13:04 часа • 2132 прочитания

Вторник (20 април) беше изключително турбулентен ден за световния футбол. Тема №1 - Европейската Суперлига, бълваше всякакви информации до късните часове на деня, когато всичко се обърна с краката нагоре. Английските клубове, участващи в Суперлигата, панически започнаха да се отдръпват от новосъздадения турнир и да се връщат към Шампионска лига.

За някои причината за отказването на клубовете е острата реакция на феновете в цял свят. За други - това са две новини, свързани с Шампионска лига, които в целия океан от новини за Суперлигата останаха незабелязани. И това са, че 1) Шампионска лига променя формата си и 2) УЕФА налива допълнителни 6 милиарда евро в Шампионска лига. Дали оттеглилите се клубове са големи "романтици", или са взели решението отново на базата на пари - ще стане ясно съвсем скоро.

Фактите сочат, че само часове след двете новини, идващи от Европейската футболна централа, клубовете масово започнаха да се завръщат към корените си. УЕФА намери точните заплахи и обещания, с които да убеди грандовете на Острова, че Шампионска лига е тяхното поприще. Какво обаче предлага УЕФА на клубовете и с какво се различава (или прилича) от новосъздадената Суперлига?

От сезон 2024/25 Шампионска лига ще бъде с нов формат. Обясняваме какво ще се промени, какво ще остане същото, какво означава за феновете, как влияе на другите клубни състезания на УЕФА и разликите със Суперлигата.

Как ще се промени Шампионска лига от сезон 2024/25 - четете в Sportlive.bg!

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес