Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички резултати от първите квалификации за Евро 2024 (СНИМКА)

24 март 2023, 01:16 часа • 12646 прочитания

Приключи първият ден от квалификациите за Евро 2024 в Германия. Програмата ни предложи осем мача в групите "С", "Н" и "J". Най-чаканият сблъсък бе между Италия и Англия на стадион "Диего Марадона" в Неапол. Селекцията на Гарет Саутгейт постигна важен успех с 2:1, а Хари Кейн се превърна в голмайстор №1 на страната си.

В другата среща от същата група "C" Северна Македония не допусна изненада в Скопие и надви Малта с 2:1. Попаденията за домакините бяха дело на Елиф Елмас и Дарко Чурлинов, а за гостите точен бе Яник Янкам. В ранния мач от група "H" пък Словения обърна Казахстан като гост и се поздрави с победата. Домакините поведоха чрез Максим Самородов, но през втората част с голове на Брекало и Випотник отборът на Ян Облак надделя. 

ОЩЕ: Похвално: Елиф Елмас и други звезди на Наполи събират средства за пострадалите в Турция (СНИМКА)

В същия поток:

  • Хеттрик беляза мача Дания-Финландия (3:1). Негов автор бе младият нападател на "червения динамит" и Аталанта Расмус Хьойлунд.
  • Както гласяха предварителните очаквания, Сан Марино - Северна Ирландия (0:2).

В група "J" Португалия размаза Лихтенщайн в Лисабон с 4:0. Голямата звезда на иберийците Кристиано Роналдо блесна с две попадения. Босна и Херцеговина постигна категорична победа (3:0) над Исландия, а Люксембург пренаписа своята история след нулевото реми със Словакия. За тима от Княжеството това е шести пореден мач без загуба, което е и нов рекорд.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес