Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте антирекордите на Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед

22 април 2014, 11:06 часа • 6188 прочитания

Дейвид Мойс бе уволнен преди минути като треньор на Манчестър Юнайтед. Ето част от причините за това решение.

Шотландецът натрупа множество антирекорди през сезона, а ето една част от тях:

- Манчестър Юнайтед ще завърши сезона с минимално количество точки за стандартите си в историята си при участия във Висшата лига - дори да успее да победи в последните 4 мача максимално ще събере 69 точки.

- Под ръководството на Мойс "червените дяволи" записаха най-трагичните си домакински показатели в цялата история на клуба във Висшата лига - в 16 домакински срещи Юнайтед има 24 точки (7-3-6).

- За първи път от 2011 година Юнайтед губи в три поредни мача.

- За 27 години Фъргюсън отпада от турнира за Купата на Англия в третия кръг само веднъж, Мойс го сътвори за по-малко от година начело на клуба.

- За първи път Юнайтед загуби у дома от Суонси, за първи път от 1972 година загуби у дома от Нюкасъл, от 1978 година от УБА, от 1984 година от Стоук Сити.

- При Мойс за първи път в своята история Юнайтед допуска гол в 1-ата минута. Един Джеко от Манчестър Сити се разписа във вратата на "червените дяволи" в толкова ранен момент.

- За първи път от създаването на Висшата лига Ливърпул, Евертън и Манчестър Сити победиха Юнайтед и у дома, и като гост. Евертън побеждават свой бивш треньор за първи път в рамките на една кампания от сезон 1969/1970.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес