Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Виж сега, Криси, по-добре без теб": 2-часова дрямка с Роналдо! Сълзи за Англия или нов сър? (ВИДЕО)

08 юли 2024, 13:38 часа • 3195 прочитания

Франция и Португалия бе приятен 2-часов двубой за дрямка, а Кристиано Роналдо нямаше място на ЕВРО 2024. Около това мнение се обединиха спортните журналисти Стефан Йорданов, Иво Вецев и Бойко Димитров в поредния епизод в "Студио Actualno", посветен на 1/4-финалите на Европейското първенство.

Франция е абсолютно разочарование на ЕВРО 2024

Франция отстрани Португалия след дузпи, при които влезлият да изпълнява наказателен удар Жоао Феликс уцели греда. Иво Вецев смята, че това бе една от грешките на селекционера Роберто Мартинес, който е в топ 3 в класацията му за най-слаби треньори на Европейското първенство. Той обаче подчерта, че Франция също разочарова в мача.

"Петлите" нямат вкаран гол от игра, но нямат и допуснат

"Франция е абсолютно разочарование, заедно с Англия. Англичаните поне имат гол от игра, докато французите стигнаха до 1/2-финал без да са вкарали гол от игрова ситуация. Това е доста жалко за отбор, който разполага с такива футболисти", каза Иво Вецев.

Стефан Йорданов обаче отбеляза и друг факт: "Франция няма и допуснат гол от игра, което означава, че са доста силни в защита. Преди турнира си говорихме, че Франция ще има проблеми в защита, а то се оказа обратното - в атака имат проблеми, докато в защита стоят доста солидно."

Франция

Няма кой да каже на Роналдо, че няма място на ЕВРО 2024

"Суперзвездата, лидерът Кристиано Роналдо... видяхме да излъчва много негативна емоция. Да, пропуснал си дузпа, малко поплака. Той не поема отговорността или иска да я поеме, но не може да вкарва", заяви Бойко Димитров, който потвърди думите на Стефан, че Роналдо носи вина за отпадането на Португалия.

Кристиано, баста!

"Няма никой в обкръжението на Роналдо да му каже: "Виж сега, Криси, Португалия ще е по-добре без теб". Няма авторитет нито в португалската федерация, нито на скамейката, който да каже на Роналдо: "Баста!", заяви Иво Вецев, който симпатизира на Кристиано, но въпреки това не се притеснява да го критикува.

Кристиано Роналдо

Защо нямаше дузпа за Германия срещу Испания?

В студиото се обърна внимание и на спорната ситуация за дузпа в полза на Германия срещу Испания. За Бойко дузпата е 100-процентова, докато Стефан обърна внимание на това, че инструкциите към съдиите преди началото на ЕВРО 2024 са били да не се свири дузпа в такива ситуации. А Иво отбеляза, че е крайно време да се поставят ясни правила за съдийството, които да са валидни за повече от 6 месеца.

Неочакваният коз на Испания

В студиото бе отличен и един неочакван коз за Испания: Дани Олмо, който се появи принудително на мястото на контузилия се Педри, за да се отчете с гол и асистенция. Той може да се окаже ключов футболист и в предстоящия полуфинал срещу Франция. Повече за двубоя Испания - Германия: гледайте във видеото.

Дани Олмо

Гарет Саутгейт е на два мача от това да стане сър

Що се отнася до големия фаворит Англия, Стефан Йорданов определи играта им като "потресаващо слаба". Въпреки това "трите лъва" са много близо до това да станат европейски шампиони. "Както някой се пошегува в социалните мрежи, Гарет Саутгейт е на два мача от това да стане сър Гарет Саутгейт", каза Стефан.

Национален герой и Ден на Саутгейт

"О, със сигурност. Той ще стане национален герой. Според мен ще му измислят Ден на Саутгейт", коментира Бойко за сценарий, при който Англия стане еврошампион. "Въпросът е, че Англия няма да вземе титлата. И Саутгейт само може да мечтае да стане сър", добави още спортният редактор на Actualno.

Гарет Саутгейт

Гакпо отново герой за Нидерландия. Или не?

Най-интересен мач на 1/4-финалите се получи между Нидерландия и Турция, където "лалетата" стигнаха до късен обрат. Според Стефан Йорданов, който има пристрастия към Ливърпул, футболистът на мърсисайдци Коди Гакпо отново е бил герой за Нидерландия. Но Иво Вецев изрази друго мнение - и посочи друг футболист за герой в този мач.

А кой изрази надежди Англия да плаче на финал на ЕВРО 2024 и какъв съвет бе даден на Роналд Куман преди 1/2-финалите - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес