Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ван Гаал: Стоичков със сигурност още ми е ядосан

03 юни 2014, 10:38 часа • 11704 прочитания

Селекционерът на Холандия и нов мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е сигурен, че не е един от любимите треньори на българската легенда Христо Стоичков. Двамата работиха съвместно в Барселона през 90-те години на миналия век.

Тогава холандецът и Камата бяха в доста обтегнати взаимоотношения и според специалиста, едва ли ексцентричният българин му е простил и досега. Това според него се отнася и за други звезди, с които е работил през годините.

"За мен като треньор винаги е било много важно да поддържам добри отношения с футболистите си. Сега чувам, че играчите на Холандия не спират да ме ласкаят, което за мен е много хубаво."

"Но знам, че невинаги е така и невинаги може да бъде така. Има играчи, които още са ми ядосани. Питайте например Христо Стоичков. И не само него - Ривалдо, Франк Рибери, Лука Тони...", сподели Ван Гаал.

Тези негови думи идват затвърждават впечатленията за солидната му работа по сплотяването на колектива преди Мондиала. Холандецът няма да остане в националния отбор след Световното и затова иска да направи нещо, което дълго ще се помни.

"Правя всички стъпки, за да сме сплотен колектив. Наясно съм, че невинаги е възможно, защото има играчи, които не са отворени за моите методи. Но трябва да се спазват нормите ми", сподели селекционерът на холандците

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес