Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валке: Няма да има проблем със стадионите за Мондиал 2014

21 януари 2014, 13:18 часа • 8389 прочитания

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке смята, че стадионът, на който ще се състои церемонията по откриването на първенството няма да има проблем с навременното изграждане. На този стадион, в края на миналата година, се падна един от крановете и погуби двама от работниците. По този случай строителните работи се забавиха и бе назначен нов краен срок за построяването му.

Валке бе на стадион „Итакерао“ в понеделник, което бе и първата инспекция преди Мондиала през юни. Той ще посети още три други съоръжения преди да се срещне с организаторите в Рио де Жанейро в четвъртък.

„Усеща се напрежението тук. На този стадион ще се състои откриващият мач и целият свят ще гледа. Трябва да успеем“, каза Валке.

Той каза още, че е доволен от свършената работа и според него ще има достатъчно време за тестове на съоръжението до месец април, когато трябва да е завършен окончателно. Първият мач е на 12-ти юни, когато Бразилия посреща Хърватия.

Проблемът със закъсненията по изграждането на стадионите е голям, защото от 12 съоръжения 4 пропуснаха крайния срок, който бе до 31 декември 2013г.

Валке каза още, че вече има около 10 млн. заявки за билети – рекорд за всякакви турнири до момента.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес