Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В дебюта на Кейн: Байерн стана за резил и загуби Суперкупата (ВИДЕО)

12 август 2023, 23:43 часа • 2298 прочитания

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен бе разгромен от носителя на Купата РБ Лайпциг с 0:3 във финала за Суперкупата на страната. Баварците бяха унижени насред "Алианц Арена", а в герой за "червените бикове" се превърна испанецът Дани Олмо, който отбеляза хеттрик.

РБ Лайпциг победи Байерн за Суперкупата на Германия

Още в третата минута Лайпциг откри резултата след испанска комбинация между Дани Карвахал и Дани Олмо, като вторият се разписа във вратата на Свен Улрих. В края на първото полувреме Тимо Вернер намери Олмо, а той вкара втория си гол в срещата.

Хари Кейн дебютира за Байерн с горчиво поражение

След почивката дебют за Байерн направи Хари Кейн, който премина от Тотнъм буквално преди часове. Той обаче не помогна особено на отбора да избегне поражението. В 68-ата минута Лайпциг получи дузпа, а Олмо оформи своя хеттрик. 

Хари Кейн

Така РБ Лайпциг спечели Суперкупата на Германия и си отмъсти за миналогодишната загуба от баварците в спора за трофея. Преди година Байерн спечели отличието след победа с 5:3. След седмица започва и новият сезон в Бундеслигата, като Байерн гостува на Вердер, а Лайпциг гостува на Байер Леверкузен.

Още футболни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес