Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Бундеслигата: Дортмунд спечели дербито с Унион, Байерн си отмъсти на Фрайбург (ВИДЕО)

08 април 2023, 18:34 часа • 1518 прочитания

В дербито на 27-ия кръг от Бундеслигата Борусия Дортмунд постигна заслужен успех срещу Унион Берлин на "Сигнал Идуна Парк". Донийл Мален откри резултата в 28-ата минута, а Кевин Беренс изравни през втората част. 18-годишният Юсуфа Мукоко, който се появи като резерва, донесе победата на домакините с попадение в 79-ата минута.

Байерн Мюнхен си отмъсти на Фрайбург

В друг сблъсък от немското първенство лидерът Байерн Мюнхен си отмъсти на Фрайбург за поражението на 1/4-финалите в Купата на Германия. "Баварците" надделяха минимално с 1:0 като гост в здрав мач, а единственият гол в срещата реализира Матайс де Лихт с туповен шут от над 25 метра.

С прибавените 3 точки Байерн е с актив от 58, с 2 повече от преследвача Борусия Дортмунд. Фрайбург засега запазва 4-тата си позиция с 47 пункта, но може да бъде изместен от РБ Лайпциг, който по-късно тази вечер гостува на Херта Берлин.

Груев игра 30 минути при реми на Вердер

Майнц и Вердер Бремен си спретнаха зрелищно реми в двубой от Бундеслигата. Двата отбора решиха всичко помежду си в последните 10 минути и завършиха 2:2. Тимът на Илия Груев, който се появи на терена в 63-ата минута, беше в ролята на изоставащ на два пъти, но съумя да достигне до равенството.

В друг мач от Германия Кьолн победи Аугсбург с 3:1 като гост. Със същия резултат Байер Леверкузен сломи Айнтрахт Франкфурт. 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес