Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ювентус триумфира в градското дерби, Интер се издъни срещу Болоня (ВИДЕО)

07 октомври 2023, 21:47 часа • 1230 прочитания

Ювентус победи с 2:0 у дома градския си съперник Торино в Дерби дела Моле. Двете попадения за "бианконерите" паднаха след ъглови удари през второто полувреме. Техни автори бяха Федерико Гати в 47-ата минута Аркадиуш Милик в 62-рата. Гол на Мойс Кийн в самото начало на двубоя пък бе отменен заради засада.

Юве влетя в топ 3

С успеха в срещата от осмия кръг на Серия А „Старата госпожа“ влетя в Топ 3 със 17 пункта в актива си. Тимът на Масимилиано Алегри, който не блестеше особено срещу "биковете", но пък си свърши работата, се доближи само на две точки до върха. Вторият Милан обаче е с мач по-малко.

ОЩЕ: Лоша вест за Погба и Ювентус! Втората допинг проба на играча е положителна

Интер сгафи срещу Болоня

Лидерът в класирането Интер пропиля комфортен аванс и завърши 2:2 с гостуващия Болоня на "Сан Сиро". "Нерадзурите" стартираха перфектно и до 13-ата минута бяха се разписали на два пъти чрез Франческо Ачерби и Лаутаро Мартинес, който отбеляза десетото си попадение от началото на сезона.

Болоня изравни чрез Зиркзее

Рикардо Орсолини беше точен от дузпа в 19-ата, за да намали изоставането на "червено-сините". След почивката Джошуа Зиркзее възстанови паритета с удар по земя от границата на наказателното поле. Малко по-късно гол на Алексис Санчес не бе признат.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес