Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ювентус отпразнува скудетото лежерно, Лацио извъртя 3:3 с Верона

05 май 2014, 23:58 часа • 9607 прочитания

Новият стар шампион на Италия „Ювентус” отпразнува скромно, но все пак подобаващо третата си поредна титла на страната. Старата госпожа победи като домакин с 1:0 „Аталанта” и зарадва феновете си, дошли да отпразнуват трофея на „Ювентус Стейдиъм”.

Юве стана шампион още вчера, след като „Рома” беше разбира при гостуването си на „Катания” с 1:4, а днес защитникът Симоне Падоин донесе поредните три точки за черно-белите в 72-рата минута. Така „Ювентус” има вече 96 точки и може да прескочи границата от 100 пункта в оставащите два кръга на Серия А.

В другия мач от кръга „Лацио” и „Верона” спретнаха голов трилър за радост на неутралните фенове – 3:3. Римските орли откриха след половин час игра чрез Балде Кейта, но най-активният в редиците на гостите Маркиньо изравни още преди почивката.

През втората част головият дъжд стана още по-силен – Сенад Лулич изведе „Лацио” напред след час игра, но Итурбе се възползва от грешка в защитата в небесносиньо и отново изравни. Ужасът за домакините стана пълен в 83-тата минута, когато Ромуло мушна в мрежата хубав пас по земя, но в 93-тата минута Маури изравни. Това стана след добавка от дузпа, след като първоначално ударът му беше спасен от Рафаел.

В заключителните минути червени картони получиха Лулич от Лацио - за груб фаул срещу Итурбе, и Албертаци - заради втори жълт картон за нарушението при дузпата срещу Клозе. Така „Лацио” изпусна възможността да се доближи на две точки от петото място, което се заема от „Интер”. Тепърва орлите имат мач точно с нерадзурите – в следващия, предпоследен кръг на Серия А, в Милано.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес