Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнайтед продава Рашфорд, иска му 130 милиона евро

20 февруари 2023, 11:53 часа • 2659 прочитания

Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да се раздели с един от основните си футболисти – Маркъс Рашфорд. Според британските медии шефовете на „червените дяволи“ са склонни да продадат нападателя, но всеки, който иска да го привлече в състава си трябва да приготви поне 130 милиона евро. Играчът има договор с клуба до лятото на 2024-та, като двете страни преговарят за неговото преподписване, но за момента няма напредък.

Поради тази причина шефовете на Юнайтед вече мислят варианти, ако преговорите за нов контракт с Рашфорд се провалят. Ако той не преподпише, това означава, че „червените дяволи“ ще трябва да го продадат през лятото. В противен случай рискуват да го изпуснат без пари, тъй като от 1 януари 2024-та той е свободен да преговаря с когото си пожелае и да напусне, когато договорът му изтече.

Английският национал е един от най-важните футболисти в състава на Ерик тен Хаг през този сезон. От началото на кампанията 25-годишният нападател е изиграл 36 мача за Юнайтед във всички турнири, в които е реализирал 24 попадения. Той има на сметката си и осем асистенции.

Именно Рашфорд бе с основна заслуга за успеха на Манчестър Юнайтед срещу Лестър.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес