Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА отложи мачовете от Шампионска лига и Лига Европа от следващата седмица

13 март 2020, 12:54 часа • 2356 прочитания

Продължава отмяната на футболни срещи в Европа. Този път засегнати са Шампионска лига и Лига Европа. Двубоите от двата турнира, които трябваше да се състоят през следващата седмица, са отменени за неопределен период от време. Това става ясно след официално съобщение на УЕФА.

Междувременно стана ясно, че жребият за четвъртфиналите в двата европейски клубни турнира, насрочен за 20 март, също бе отложен. Поради разпространението на COVID-19 в Европа и взетите мерки от различни правителства, всички двубои от двата европейски клубни турнира, насрочени за следващата седмица, се отлагат“, гласи съобщение на УЕФА.

Това се случва, след като два от предстоящите срещи-реванши от осминафиналите в ШЛ между Ювентус – Лион и Манчестър Сити – Реал Мадрид, вече бяха отменени в четвъртък. „Допълнителни решения относно това кога ще се проведат тези мачове ще стане ясно възможно най-скоро“, се добавя в изявлението на УЕФА.

Припомняме, че голямото решение за всички първенства (включително Евро 2020) ще бъде взето на среща, която ще се състои във вторник - 17. 03 (прочетете повече за нея).

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес