Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА може да връчи предсрочно ШЛ на ПСЖ заради Суперлигата

19 април 2021, 12:24 часа • 2426 прочитания

В най-скоро време УЕФА трябва да проведе събрание, на което да бъде взето решение как да реагира на появата на европейската Суперлига. Когато създаването на този турнир беше още слух, от европейската футболна централа заявиха:

"Всички участващи в този проект клубове ще бъдат дисквалифицирани и няма да могат да участват в каквито и да е други турнири на национално, европейско или световно равнище, а на футболистите им може да бъде забранено да играят за националните си отбори".

Към момента се носят упорити слухове, че предстоящите мачове от Шампионска лига и Лига Европа може да бъдат отложени или изцяло отменени. Ако УЕФА наистина дисквалифицира участниците в Суперлигата - Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити, то единственият полуфиналист, не влязъл в проекта - ПСЖ, ще спечели предсрочно турнира. В Лига Европа пък за трофея ще спорят Рома и Виляреал.

Очаква се в скоро време УЕФА да обяви решението си за остатъка от тазгодишните клубни турнири. А ето кои ще са ръководителите на новия проект Суперлига.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес