Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турският невъзпят герой, който е един от играчите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

10 юли 2024, 01:20 часа • 2155 прочитания

Баръш Алпер Йълмаз е едно от откритията на Европейското първенство по футбол в Германия. Тезата беше заявена и от главният редактор на Sportlive.bg Иво Вецев в Студио Actualno. Атакуващият състезател в селекцията на Винченцо Монтела направи много силни мачове на ЕВРО 2024 и привлече интереса на чуждестранни клубове.

Баръш Алпер Йълмаз - откритието на ЕВРО 2024

"Баръш Алпер Йълмаз е един от играчите на турнира. Не бях запознат с неговите качества, но скоро няма да играе в турската Суперлига. Арда Гюлер, също разбира се. Заедно с Ямин Ямал ще възродят съперничеството по оста Барселона - Реал Мадрид", заяви Вецев.

ОЩЕ: 16-годишен магьосник поведе Испания към бърз обрат срещу Франция и финал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Турско крило привлече интереса на английски клубове

Баръш Йълмаз направи много силно европейско първенство, въпреки че в първите мачове игра на нетипичен пост. Той е ясно изявен флангови футболист, но Винченцо Монтела го налагаше като пресиращ централен нападател. С представянето си в Германия - крилото привлече интереса на Арсенал и Астън Вила, пише Fichajes.

Цената на Баръш расте

Цената му значително набъбна и според авторитетния сайт transfermarkt е около 17 млн. евро. "Джим Бом" обаче едва ли ще се раздели със своето бижу за по-малко от 30 млн. евро. 24-годишният Баръш Алпер Йълмаз се присъедини към Галатасарай от Анкара Кечиоренгюджю в началото на сезон 2021/22, а през миналата кампания изигра 55 мача във всички турнири за истанбуслкия гранд и записа 7 гола и 12 асистенции.

ОЩЕ: Няма кой да каже "Баста!" на Кристиано Роналдо в Португалия (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес