Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tриумф на феърплея в последния кръг на Бундеслигата, Хамбургер засега оцеля

10 май 2014, 18:34 часа • 7112 прочитания

Изключителен феърплей властваше по терените в Германия по време на последния кръг от Бундеслигата. И трите отбора, които се бореха за заветното 16-о място, което засега да ги спаси от изпадане, загубиха своите срещи срещу тимове, които не се борят за нищо. От това стечение на обстоятелствата печеливш се оказа славният Хамбургер, който остана 16-и и ще играе бараж срещу третия във Втора Бундеслига. Директно към долния ешелон поемат Нюрнберг и Брауншвайг.

Нямаше изненади в битката за четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига. Байер (Леверкузен) победи у дома Вердер с 2:1 и отново ще участва в най-комерсиалния турнир. Пети остана Волфсбург, който спечели директната битка с Мьонхенгладбах за участие в груповата фаза на Лига Европа. Квалификации в същия турнир освен Борусия ще играе и Майнц на Тодор Неделев. Българинът не игра при успеха над Хамбургер с 3:2.

Байерн получи титлата след късна домакинска победа срещу Щутгарт. Хосеп Гуардиола бе заложил на голяма част от титулярите си, но въпреки тоталното надмощие, "баварците" успяха да преодолеят Улрайх и компания едва в 90-ата минута с гол на Марио Манджукич.

Всички резултати от последния 38-и кръг на Бундеслигата:

Аугсбург - Айнтрахт (Ф) 2:1
Байер - Вердер 2:1
Байерн - Щутгарт 1:0
Хановер - Фрайбург 3:2
Херта - Дортмунд 0:4
Хофенхайм - Айнтрахт (Б) 3:1
Майнц - Хамбургер 3:2
Шалке - Нюрнберг 4:1
Волфсбург - Борусия (М) 3:1

Шампион е Байерн с 90 т. Освен мюнхенци директно в групите на Шампионската лига попадат Дортмунд и Шалке, а Байер ще играе плейофи.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес