Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три месеца затвор за фена, нападнал вратаря на Севиля (ВИДЕО)

08 март 2023, 15:57 часа • 1101 прочитания

Фенът на ПСВ Айндховен нападнал стража на Севиля в мача между двата тима бе осъден на три месеца затвор. Както е известно в края на февруари нидерландците и испанците се изправиха в мач реванш от турнира за Лига Европа. След последния съдийски сигнал привърженик на домакините нахлу на терена и потърси саморазправа с вратаря на андалусийците Марко Дмитрович.

След изцепката си фенът на Айндховен веднага бе арестуван. Днес той бе изправен пред съда, като е получил три месеца затвор. Един от тях обаче е условен. Строгото наказание е породено и от факта, че въпросният запалянко вече е имал забрана за посещение на мачове на ПСЖ, издадена му от Нидерландската футболна асоциация.

„Заподозреният не само е нарушил забраната за влизане на стадион, но също така е излязъл на терена в пияно състояние, за да нападне футболист. Това е пълно неуважение към жертвата, футболните клубове и всички истински привърженици на ПСВ. Освен това заподозреният беше осъден два пъти през 2021 г. за престъпления, свързани с футбола”, съобщиха от съда след края на делото.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес