Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тотална доминация на Уест Хям над Тотнъм в лондонското дерби

03 май 2014, 17:16 часа • 6976 прочитания

Уест Хям победи Тотнъм за трети път през сезона, след като се наложи с 2:0 на своя „Ъптън Парк" в първия мач от 37-ия кръг на Премиършип. Преди това Чуковете биха с 3:0 като гости в първенството и с 2:1 за Купата на Лигата.

Този път хората на Сам Алърдайс играха добре, а с триумфа стигнаха и до границата от 40 точки, въпреки че и без това вероятно щяха да се спасят. Домакините прекратиха серията си от четири поредни загуби. "Шпорите" остават с 66 точки на 6-о място, но могат да бъдат изпреварени от Манчестър Юнайтед, който е с 60 и два мача по-малко.

И за двата отбора имаше по една промяна от последния мач. Мат Тейлър се появи за "чуковете" вместо Мат Джарвис, а Гилфи Сигурдсон замени Насер Шадли при "шпорите".

Още в самото начало вратарят на домакините Адриан стресна феновете, след като изрита една върната назад топка, право в тялото на съперник, но за радост след рикошета тя излезе в аут. Уест Хям имаше претенции на два пъти за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Хари Кейн и Майкъл Доусън, но и в двата случая Фил Дауд замълча. Секунди след това Мохамед Диаме опита прехвърлящ удар и топката се отби от напречната греда, след което Лорис улови. Адебайор бе изведен добре и стреля от границата на наказателното поле, но опитът му се оказа неточен. Удар с глава на Паулиньо пък отиде право в ръцете на Адриан.

Ключовият момент настъпи в средата на първата част. Тогава след рикошет Стюърт Даунинг се измъкна зад високо построената отбрана на Тотнъм и се оказа сам срещу вратаря. Пред наказателното поле той бе побутнат от Юнес Кабул, след което естествено падна, а реферът Фил Дауд след като се позабави, показа червен картон на бранителя.

Анди Каръл стреля много силно от свободния удар, но Лорис успя да избие. В 27-ата минута обаче домакините поведоха. След корнер Каръл насочи топката към далечния ъгъл, след което Хари Кейн я отклони и тя попадна в мрежата на Лорис.

"Чуковете" продължиха да доминират и Мат Тейлър стреля опасно, но Лорис изби влизащата в ъгъла топка. Минута преди почивката авансът очаквано бе удвоен. Даунинг изпълни свободен удар, при който прекара топката през стената и вратарят на Тотнъм естествено бе безпомощен - 2:0.

Второто полувреме не промени ситуация и Уест Хям продължи да доминира. В 50-ата минута Мохамед Диаме стреля много атрактивно от въздуха с ножичен удар, но Лорис спаси, а при добавката Тейлър стреля на сантиметри от целта. Няколко минути след това Каръл отклони дълга топка към свободния Кевин Нолън, който сам пред Лорис не успя да го преодолее и вратарят изби с крак.

В следващите минути играта стана равностойна, като и Тотнъм започна да атакува по-често в търсенето на попадение, което да върне интригата, но така и не успя да го постигне.

В добавеното време Дани Роуз бе много близо до попадение, след като направи добър пробив и стреля силно с десния крак от 14-15 метра, но Адриан показа отличен рефлекс и изби над вратата, осигурявайки първата суха мрежа на Уест Хям след 10 мача.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес