Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томас Мюлер изравни рекорд на легендарен вратар

03 февруари 2023, 12:56 часа • 2103 прочитания

Звездата на Байерн Мюнхен Томас Мюлер изравни рекорд на легендата на клуба и националния отбор – Сеп Майер. Офанзивният футболист започна като титуляр двубоя на баварците от 1/8-финалите на турнира за Купата Германия срещу Майнц. Това бе мач №63 за него в турнира. Именно толкова срещи има и легендарният вратар, като двамата вече делят първото място в своеобразната класация.

Мюлер със сигурност ще подобри постижението до края на сезона, стига да се опази от контузии и картони. Разликата между него и Сеп Майер в турнира за купата пък е, че нападателят е триумфирал общо 6 пъти в надпреварата с Байерн. Стражът пък е с „едва“ 4 успеха.

Сеп Майер

33-годишният Мюлер е юноша на Байерн, като още в началото на кариерата си той се утвърди, като един от основните играчи на германския хегемон. Той има общо 645 мача за баварците във всички турнири. В тях е реализирал 230 гола и е направил 251 асистенции. През настоящата кампания той е взел участие в 19 двубоя, в които е отбелязал 3 попадения и е направил 8 завършващи подавания.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес