Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тлъсти бонуси в Реал Мадрид при триумф в Шампионска лига

08 май 2024, 11:41 часа • 1685 прочитания

Футболистите и треньорският щаб на Реал Мадрид ще получат тлъсти бонуси, ако успеят да спечелят Шампионска лига за рекордния 15-ти път в своята история. Това разкри испанското издание „Марка“. Според информациите шефовете на „кралете“ ще развържат кесията при успех в най-комерсиалния турнир и всеки ще получи близо милион евро след данъци и такси.

Преди години бонусите са били доста по-скромни

Испанското издание съобщи, че през сезон 2021/22, когато Реал триумфира в Ла Лига, Суперкупата на Испания и Шампионска лига, шефовете са раздали на футболистите и треньорския щаб бонуси в размер на 450 хиляди евро нето. Сега тази сума ще скочи почти двойно.

Играчите и треньорите ще получат по 900 хиляди евро нето

Реал вече си осигури титлата в Испания и е много близо до спечелване на Шампионска лига, след като „кралете“ са на полуфинал срещу Байерн Мюнхен. Първият мач между двата тима в Германия завърши при резултат 2:2, а тази вечер е реваншът на „Сантяго Бернабеу“.

Ако „кралете“ успеят да отстранят баварския гранд, то в битката за трофея те ще се изправят срещу Борусия Дортмунд. Успехът в Шампионска лига и спечелването на титлата на Испания пък ще гарантират на всеки един от играчите и треньорите бонус в размер 1,4 милиона евро бруто, което се равнява на около 900 хиляди евро нето.

ОЩЕ: Реал - Байерн: Кога и къде да гледаме битката за място на финала в Шампионска лига?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес