Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тито Виланова е в стабилно състояние

25 април 2014, 12:19 часа • 9405 прочитания

Състоянието на бившия старши треньор на Барселона Тито Виланова е стабилно. Той претърпя спешна операция на стомаха, която му бе направена в болница "Кирон".

45-годишният специалист е приет в болницат в четвъртък по обед за профилактични изследвания. Резултатите от тях обаче са показал, че Тито трябва да остане в лечебното заведение, като състоянието му рязко се влошило. Виланова е изпитвал страшни болки в областта на стомаха.

Според информациите в испанската преса раковото заболяване продължава да прогресира в тялото на Виланова и се намира във финален етап.

В края на 2011 година на Виланова бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото, който бе премахнат с операция. Година по-късно обаче раковото заболяване се възобнови за първи път и Виланова отново претърпя операция. В началото на 2013 година на няколко пъти испанецът бе в Ню Йорк, където се подлагаше на лъчетерапия и химиотерапия.

През юли миналата година Виланова научи, че заболяването му е възобновено за втори път. Тогава треньорът реши да напусне Барселона и да се съсредоточи върху лечението си.

 

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес