Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съндърланд разгроми Нюкасъл като гост, Джонсън пак вкара

01 февруари 2014, 17:15 часа • 12748 прочитания

Отборът на Съндърланд триумфира по изключително впечатляващ начин в дербито на Тайни Уиър във Висшата лига, след като разби Нюкасъл с 3:0 на "Сейнт Джеймсис Парк".

Това бе втора поредна победа с този резултат на този стадион за "черните котки" и общо трета поредна в дербито. След първоначалния натиск на домакините, възпитаниците на Густаво Пойет нанесоха своя удар само за четири минути между 19-та и 23-та, когато Фабио Борини от дузпа и Адам Джонсън дадоха преднина от два гола на гостите. Крилото отбеляза поредния си гол през сезона.

През втората част "свраките" се опитаха да се върнат в двубоя и създадоха няколко възможности, които пропуснаха, преди Джак Колбак да сложи точка на спора с гол в 80-та минута.

С този успех възходът на Съндърланд под ръководството на Густаво Пойет продължи с пълна сила, като отборът, който се намираше на дъното на класирането по Коледа, вече е на 12-то място с 24 точки. Нюкасъл е осми с 37 точки.

В другия ранен мач за дена Уест Хям победи Суонзи с 2:0. Головете отбеляза Keвин Нолан през първото полувреме, а Анди Керъл от домакините бе изгонен през втората част.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес