Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдията от мача ни с Армения направи чутовен гаф в Бундеслигата

19 октомври 2013, 10:37 часа • 45312 прочитания

Невероятен гаф сътвори съдията Феликс Брих в първия мач от деветия кръг на Бундеслигата. Брих ръководи и нашия мач с Армения в квалификациите за Световното първенство в Бразилия, в който бяха изгонени двама наши национали и загубихме с 1:2.

Феликс Брих призна абсолютно нередовен гол на Щефан Кислинг от „Байер Леверкузен” в гостуването на „Хофенхайм”. Голът се оказа победен – Кислинг „вкара” за 0:2, а мачът завърши 1:2.

При центриране отляво от корнер Кислинг стреля с глава, топката мина покрай дясната греда и удари мрежата, но явно намери дупка в нея, защото влезе вътре във вратата, но не и „по правилния начин”. Брих обаче зачете гол, а Кислинг, който отлично видя, че е пропуснал, си замълча крайно позорно.

Брих, който осъзна по-късно грешката си, опита да компенсира, давайки несъществуваща дузпа за "Хофенхайм", но тя беше пропусната.

Голът-фантом позволи на „Леверкузен” да оглави класиране в Бундеслигата с 22 точки от 9 мача преди останалите срещи от днешния кръг. След срещата Брих се оправда, че „никой не е разбрал какво се случи”.

Както е добре известно, на Световното първенство догодина ще бъде въведена технология, с която ще може да се проверява дали топката е преминала голлинията.

Процедурата преди футболен мач изисква проверка на мрежите на вратите от страничните съдии. Не е ясно как те са пропуснали толкова голяма дупка, която да позволи на топката да премине така през мрежата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес