Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдебен обрат: Ювентус си върна 15-те точки и вече е трети в Серия А!

20 април 2023, 20:07 часа • 1918 прочитания

Италианският футболен гранд Ювентус успя да си върне 15-те точки в Серия А, които бяха отнети като наказание по-рано през сезона. "Бианконерите" се оказаха от печелившата страна след решението на най-висшия спортен съд в Италия, който отмени наказанието им.

В решението на съда се казва, че казусът с Ювентус трябва да бъде преразгледан и да бъде взето ново решение. Съдебното решение незабавно върна точковия актив на Ювентус, който вече има 59 точки. Това отрежда на "старата госпожа" трето място във временното класиране в Серия А.

С новия си точков актив Ювентус е на две точки от втория Лацио и с три пред четвъртия Рома. Милан е пети с 53 точки, а Интер - шести, с 51 пункта.

Отменено е и наказанието за забрана за извършване на футболна дейност спрямо различните директори в клуба - Андреа Аниели, Маурицио Аривабене, Федерико Черубини, както и настоящият спортен директор на Тотнъм Фабрицио Паратичи.

Адвокатите на Ювентус настояваха наказанието да бъде отменено окончателно още днес, но в крайна сметка решението на съда означава, че ще има ново дело, гледано от Федералния съд. То най-вероятно ще започне следващия месец, като се очаква евентуално ново наказание, ако изобщо има такова, да важи за следващия сезон.

Още футболни новини четете в спортната секция на Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес