Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Суперагент платил 3 млн. евро на бащата на талант от Барса, за да го представлява

25 април 2023, 14:16 часа • 1235 прочитания

Ламин Ямал е един от най-големите таланти в школата на Барселона – Ла Масия. 15-годишният вундеркинд попадна в първия състав на каталунците за дврбито с Атлетико Мадрид, като напоследък все по-често в Испания се говори за качествата на младия футболист, който също така е голям фен на каталунците.

Треньорът на Барселона Шави Ернандес е впечатлен от Ямал, като го е определил за най-талантливия играч в академията в момента. През това лято дясното крило ще навърши 16 години и каталунците всячески се опитват да се подсигурят, че той ще остане задълго в клуба, като се надяват да подпишат първи договор с него.

Шави Ернандес

Също така младокът ще може да бъде представляван от агент, когато навърши 16. „Радио Марка“ обаче се натъкна на интересна информация по въпроса. Оказа се, че до момента бившия футболист на Еспаньол Иван де ла Пеня е движил всичко около играча. Това обаче вече не е така и той става част от мрежата на суперагента Жорже Мендеш. Медията информира, че импресариото е платил 3 милиона евро на бащата на таланта, за да го представлява.

От „Радио Марка“ допълват, че Мендеш се надява с годините да спечели сериозни суми покрай Ямал под формата на комисионни. Барселона пък няма нужда да се оплаква от действията на суперагента, тъй като в тима има доста негови клиенти и каталунците не могат да си позволят да застрашат връзката си с португалеца.

Днес пък от Барса се похвалиха, че са осигурили 1,5 милиарда евро за реконструкция на "Камп Ноу".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес