Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков потвърди - ще играе в Мача на мира с Меси и Роналдиньо

11 октомври 2022, 14:05 часа • 3338 прочитания

Кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков потвърди участието си в третия поред Мач на мира, който ще се проведе на 14 ноември на „Стадио Олимпико“ в Рим. Камата беше поканен от папа Франциск, под чиято егида се играе благотворителният двубой, още през юли.

Тазгодишното издание ще е в памет на покойната футболна легенда Диего Армандо Марадона. Стоичков ще е в Отбора на света заедно със суперзвездата Лионел Меси и друга икона на Барселона – Роналдиньо. В състава са още Джанлуиджи Буфон, Луис Суарес, Клаудио Каниджа, Чиро Ферара, а треньор е Жозе Моуриньо.

В Мача на мира през 2016 именно Марадона беше капитан на Отбора на света. Подобна среща имаше и на 1 септември 2014 г. Сега двубоят ще е само шест дни преди откриването на Световното първенство в Катар.

Освен традиционния призив за мир по света, двубоят ще отбележи и втората годишнина от смъртта на Марадона. Световният шампион от 1986 г. почина на 60-годишна възраст на 25 ноември 2020 г. вследствие на сърдечна недостатъчност.

„За мен е огромна чест, че папа Франциск ме покани да стана част от Мач на мира Weplayforpeace! Ще бъде невероятно да играя с много мои приятели. Папа Франциск е голям радетел на спорта и футбола! Сигурен съм, че неговите думи ще стигнат до милиони“, написа Стоичков във Facebook през юли, когато получи поканата.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес