Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалния взриви Турция: Намекна за шуробаджанащина и подпиране на Галатасарай (ВИДЕО)

11 септември 2024, 11:44 часа • 1234 прочитания

Старши треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо даде първото си обширно интервю като наставник на "жълтите канарчета". Специалния разбуни духовете в Турция с много силни изказвания, с които намекна за шуробаджанащина в южната ни съседка. Според него съдиите свирят различно в мачовете на Галатасарай.

Треньор в Турция бил близък със съдиите: Моуриньо разбуни духовете

„Попитайте ги защо чуждестранните треньори не са успешни. Ако остана две години и не стана шампион, ще дойда заедно с вас и ще ви кажа защо не е така. Чух твърде много неща, ако им вярвах, щях да си събера нещата и да избягам. Не вярвам на всичко, което слушам. Опитвам се да го разбера сам. Не вярвам, че треньорът на един от отборите-кандидати за първенството е много близък приятел на съдията", заяви Моуриньо, намеквайки за близки отношения на наставника на Галатасарай Окан Бурук с рефер в Турция.

ОЩЕ: Фенербахче опитва да догони Галатасарай: №1 в Лига Европа ще работи с Моуриньо

Един и същия съдия свири различно за Фенербахче и Галатасарай

„Критикувам съдията в края на мача, който спечелихме с 5:0, защото това първо полувреме е недопустимо. Гледах същия съдия и в първия мач на Галатасарай. Различаваше се като черно и бяло", смята специалистът.

Двоен аршин в турския футбол

"Мисля, че има и друго виждане за Галатасарай. Това е против природата ми, защото смятам, че всички са еднакви в продължение на 90 минути. Независимо дали е Гуардиола, Анчелоти или млад треньор, правилата са едни и същи за всички. Статутът на клуба няма значение. Когато погледнем към местните мачове на Галатасарай, има разлика. Това е в разрез с авторитета на лигата", каза още Специалния.

ОЩЕ: Официално: Моуриньо ще разчита на още един бивш играч на Юнайтед във Фенербахче

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес