Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разгромна загуба с 5:0: Президентът на клуб в Лига 1 уволни треньора в ефир и обвини играчите

21 октомври 2024, 17:43 часа • 780 прочитания

Футболът е брутален спорт. Играчите и мениджърите са подложени на натиск от страна на феновете, какъвто не се среща в никой друг спорт, а за да запазят мястото си, трябва да се представят на най-високо ниво всяка седмица. Карло Анчелоти, Клаудио Раниери и Стив Макларън - тримата най-уволнявани треньори в историята на футбола, знаят това твърде добре. Никой от тях обаче не е изпитал срама на един мениджър, който беше уволнен на живо по телевизията, а клипът от това стана популярен в социалните мрежи.

Уволниха треньор в Лига 1 на живо по телевизията 

В неделя вече бившият мениджър на Монпелие Мишел дер Закариян беше уволнен само няколко минути след като отборът му беше разгромен с 5:0 в среща от Лига 1 с Марсилия. След мача президентът на клуба Лоран Николин говори пред "DAZN France" в зашеметяващо интервю, в което обвини играчите за шокиращия резултат, преди да обяви, че е уволнил мениджъра.

Николин заяви: "Не мога да променя 25 играчи, така че, за съжаление, предприех инициативата да уволня Мишел тази вечер. Разговаряхме в съблекалнята след мача. Казах му, че тази вечер всичко е приключило. След това казах на играчите, че благодарение на страхотната им игра треньорът е уволнен и че трябва да поемат отговорност." 

Кошмарният старт на Монпелие в Лига 1

Монпелие имаше ужасно начало на сезона, като загуби 6 от първите си 8 мача, а спечели само един. Със само 4 точки тимът се намира точно на дъното на френската Лига 1, въпреки че през миналия сезон завърши комфортно в средата на таблицата. Допускането на пет гола в един мач също не дойде като пълен шок за отбора, тъй като в момента те имат отрицателна голова разлика от 18 попадения, като са допуснали зашеметяващите 26 гола от началото на сезона.

Решението на Николин да уволни Дер Закариян на живо по телевизията слага край на втория мандат на арменския мениджър начело на френския тим, който преди това той управляваше в продължение на четири години между 2017 и 2021 г., преди да се присъедини към съперниците от Брест. 61-годишният специалист се завръща в Монпелие през февруари 2023 г., след като е уволнен от Брест през октомври 2022 г., след като печели само един от 10 мача в началото на сезон 2022/23.

ОЩЕ: Грандиозно: ЦСКА се прицели в играчи от немската Бундеслига и френската Лига 1!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес