Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След дъжд качулка: Футболният президент на Франция се извини на Зидан

09 януари 2023, 13:44 часа • 1666 прочитания

Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Гре се извини на Зинедин Зидан след негово остро изказване по адрес на Зизу и вълна от критики и недоволство в цялата страна.

„Тези думи не отразяват мнението ми, нито отношението ми към играча, който той (Зидан) беше, и към треньора, който стана“, каза Льо Гре, цитиран от Франс прес.

По-рано Льо Гре даде интервю пред RMC, в което коментира решението за удължаването на договора на Дидие Дешан, като засегна и потенциалния друг кандидат за поста Зидан.

Попитан за спекулациите, че Зидан може да поеме националния отбор на Бразилия, Льо Гре заяви: "Не ме интересува, той може да ходи където си иска! Ами ако се опита да се свърже с мен? Без шанс, дори не бих отговорил на обаждането му."

Изказването му предизвика вълна от възмущение. „Президентът на федерацията не трябва да говори така. Моля, извинете се, че казахте твърде много за Зинедин Зидан“, написа министърът на спорта Амели Удеа-Кастера в Туитър.

Критики към футболния президент на Франция имаше и от страна на суперзвездата Килиан Мбапе, който определи като "недопустимо" подобно неуважение.

По-рано беше съобщено, че Зидан е отказал да води националните отбори на Португалия, Бразилия и САЩ. Той е безработен, откакто напусна Реал Мадрид през лятото на 2021 г.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес