Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Чилуел и Стърлинг: Още един изгоря от плановете на Мареска в Челси

22 август 2024, 12:33 часа • 1427 прочитания

Новият мениджър на Челси Енцо Мареска продължава с безмилостното разчистване на играчи от клуба, като още един фуболист бе изваден от плановете му. Откакто се присъедини към клуба през юни, италианецът не се въздържа в оценката си за състава на "сините". 44-годишният специалист наскоро разкри, че над 20 от играчите на клуба не тренират с него и с останалата част от състава, като Ромелу Лукаку и Трево Чалоба изглежда са в немилост.

Защитник аут от плановете на Мареска

Днес излезе информация, че още един играч не е включен във визията на Мареска за Челси. Според The Guardian, Аксел Дисаси не е част от дългосрочните планове на италианеца и нов централен защитник може да бъде привлечен в клуба това лято, ако може да бъде уреден трансфер на Дисаси.

Аксел Дисаси

Френският защитник се присъедини към Челси едва миналия август, като се споразумя за 6-годишен договор, след като подписа от Монако срещу такса от 38,5 милиона паунда. Той записа 44 мача за лондонския клуб през миналия сезон, като отбеляза гол при дебюта си срещу Ливърпул.

И все пак Дисаси не беше включен в състава на Мареска за първия мач на "сините" от новия сезон срещу Манчестър Сити, който Челси загуби с 2:0. Той обаче е включен в състава за първия мач от квалификациите за Лига на конференциите срещу Сервет в четвъртък и следователно може да се появи. Говорейки преди мача, Мареска описа подробно ситуацията около проблемите си с размера на отбора.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес