Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След целувката по устата: Шефът на испанския футбол подаде оставка

11 септември 2023, 10:08 часа • 1135 прочитания

Президентът на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес подаде оставка след грандиозен скандал заради твърденията, че е целунал без разрешение една от състезателките в женския национален отбор при празненствата за спечелената световна титла преди няколко седмици.  

Целувката, която разтресе световния футбол

Рубиалес си позволи да целуне Джени Ермосо след победата на Световното първенство в Сидни на 20 август предизвика възмущение сред играчите, държавните служители и много хора в испанското общество и повдигна въпроси за сексизма в спорта.

Решението му да напусне дойде след нови удари върху позицията му през последните няколко дни. В петък испански прокурор подаде жалба във Върховния съд срещу Рубиалес за сексуално посегателство и принуда.

Луис Рубиалес

Рубиалес целуна Ермосо без нейно съгласие

В жалбата, подадена след като по-рано през седмицата Ермосо реши да подаде наказателна жалба във връзка с инцидента, се описва как Рубиалес целува Ермосо по устата "без нейно съгласие", докато държи главата ѝ с две ръце.

Рубиалес заяви, че целувката е била взаимна и по взаимно съгласие, и до неделя не се поддаваше на призивите на играчи, служители и други да подаде оставка. 

В началото на годината пък шефът на френския футбол подаде оставка, след като бе обвинен в сексуално насилие срещу футболна мениджърка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес