Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов: Бербатов е завършен играч, а Роналдо - завършен егоист (ВИДЕО)

05 януари 2023, 06:30 часа • 9517 прочитания

Димитър Бербатов остава завинаги в историята на българския футбол като един от най-успешните играчи. Роденият в Благоевград футболист играе за английския гранд Манчестър Юнайтед в периода 2008 - 2012 г., когато работи и под ръководството на великия сър Алекс Фъргюсън.

Бербатов се засича за един сезон на "Олд Трафорд" и с петкратния носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо, който е считан от мнозина за един от най-великите играчи за всички времена. Португалецът обаче е прочут и с егоизма си на терена - нещо, което прави впечатление и на Слави Трифонов.

В годините, когато Роналдо и Бербатов играеха заедно, Трифонов дава любопитно интервю, в което отправя остри критики към португалеца. Дългогодишният телевизионен водещ смята, че Кристиано е "завършен егоист", докато Бербатов е "завършен отборен играч", като това е разликата между двамата.

Ето какво споделя Слави Трифонов преди години за Бербатов и Роналдо:

"Вчера мач на Кристиано Роналдо, в който играеше Димитър Бербатов. Добре - личи му на Роналдо, че е ла*но. Как личи отдалеч? Аз обичам да следя и гледам футбол, следя Роналдо от много години. Как Димитър Бербатов всеки път подава топката, а пък Кристиано Роналдо всеки път стреля към вратата, вместо да подава?

Не е ли ясно защо? Защото сме различни като хората. Единият иска да бъде кралят, а другият иска да играе в екип. Единият разбира смисъла на думата "отбор", а другият разбира смисъла на думата "аз". Не го познавам Роналдо, но много съм интервюирал. Той е завършен... егоист. Докато Димитър Бербатов е завършен отборен играч", казва Трифонов.

Феновете на Манчестър Юнайтед още помнят класния "подарък" на Бербатов, който направи за Роналдо (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес