Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сити сгази Фулъм и направи важна крачка към четвърта поредна титла на Англия (ВИДЕО)

11 май 2024, 16:33 часа • 1323 прочитания

Манчестър Сити победи Фулъм с разгромното 4:0 в мач от 36-ия кръг на Висшата лига и по този начин направи важна крачка към четвъртата си поредна титла на Англия. След успеха си „гражданите“ поведоха с 2 точки пред втория Арсенал при равен брой мачове до края на първенството.

Сити започна ударно мача

Гостите от Манчестър започнаха вихрено срещата и поведоха още в 13-ата минута. Кевин де Бройне намери на отлична позиция Йошко Гвардиол и хърватският национал не остави никакви шансове на стража на лондончани с удар от близко разстояние. До края на първото полувреме „гражданите“ продължиха да натискат съперника си, но така и не стигнаха до второ попадение.

Фулъм не успя да се противопостави

FULL-TIME | A big win on the road! 💪 🤝 OKX

Posted by Manchester City on Saturday, May 11, 2024

Сити поведе с 2:0 в 59-ата минута на двубоя. Бернардо Силва асистира на Фил Фоудън, който с прецизен изстрел в ъгъла матира вратаря на Фулъм. Около четвърт час преди края на редовното време гостите направиха преднината си класическа. След подаване на Силва в наказателното поле на лондончани Йошко Гвардиол от близко разстояние реализира второто си попадение в мача. Дълбоко в добавеното време Хулиан Алварес се разписа от дузпа и оформи крайното 4:0 за „гражданите“.

Класирането във Висшата лига

След успеха си Манчестър Сити заема първо място във временното класиране във Висшата лига с 85 точки. Втори е тимът на Арсенал с 83. Утре „топчиите“ гостуват на Манчестър Юнайтед. На трето място е Ливърпул със 78 точки. Фулъм пък са 13-ти с 44 пункта в актива си.

Преди дни пък стана ясно, че емблематичен клуб от Висшата лига ще смени треньора си след края на сезона.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес