Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силва даде вот за Меси вместо за бразилец - объркал се

20 ноември 2013, 13:41 часа • 17500 прочитания

Бразилският защитник на френския гранд "ПСЖ" си призна, че дал гласа си за Меси, вместо да гласува за свой сънародник за отличието "Златна топка".

Капитанът на Бразилия заяви, че е гласувал за аржентинецът, защото е мислел, че няма право да гласува за сънародника си Неймар. Според правилата на ФИФА обаче, той има право да гласува за Неймар, но не и за себе си. Силва е наредил съотборника си Златан Ибрахимович и Кристиано Роналдо след звездата на Барселона:

„Жалко, че не успях да гласувам за бразилци. Щях да сложа Неймар първи, а себе си втори. Вместо това сложих Меси първи, Ибра втори, заради многото му голове, а трети Кристиано Роналдо, защото той не спечели нищо миналата година. Те са велики играчи и всеки един от тях може да стане победител”, завършва бившият играч на Милан, цитиран от football24.bg.

29-годишният защитник на "ПСЖ" и "селесао" попадна през последните дни в трансферния списък на "Байерн Мюнхен". Вероятно е Силва да напусне френския гранд, заради новия безумен закон, според който играчите получаващи над 1 млн. евро трябва да плащат 75% данък върху тях.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес