Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силите се изравняват: Реал Мадрид също без трима ключови играчи за Ел Класико

27 февруари 2023, 21:16 часа • 2775 прочитания

Испанският гранд Реал Мадрид няма да може да разчита на трима основни футболисти в предстоящото Ел Класико срещу Барселона. В четвъртък "белият балет" посреща каталунците на "Сантяго Бернабеу" в първи мач от 1/2-финалите за Купата на Краля

Старши треньорът на тима Карло Анчелоти ще бъде лишен от присъствието на лекуващите контузии Ферлан Менди, Дейвид Алаба и Родриго. Днес тримата основни футболисти в селекцията на мадричани не тренираха наравно със съотборниците си, тъй като страдат от различни мускулни травми, които намаляват шансовете им за участие в голямото дерби.

По този начин силите се изравняват, тъй като Барса ще е без Робърт Левандовски, Педри и Усман Дембеле. Топ реализаторът на тима получи контузия при шокиращата загуба от Алмерия. Френското крилo пък не е играло от края на месец януари, докато младият испански халф за последно бе на терена срещу Манчестър Юнайтед в първия мач между двата клуба за Лига Европа.

Проблемите в двата състава ще дадат възможност на останалите играчи да се изявят. Анчелоти може да заложи на 18-годишния Алваро Родригес, който донесе равенството за Реал в градското дерби с Атлетико. Интерес буди решението на Шави за заместник на Левандовски. Дали ще бъде усетена липсата на полския нападател, предстои да разберем на 2 март от 22:00 часа. 

ОЩЕ: Манчестър Сити "връзва" голмайстор с нов договор и го дава на Барселона

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес