Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Швейцария тръгна с победа на Евро 2024, нападател на Лудогорец с дебютен гол (ВИДЕО)

15 юни 2024, 17:54 часа • 5369 прочитания

Националният отбор на Швейцария стартира участието си на Европейското първенство по футбол в Германия с успех над тима на Унгария. Срещата между двата тима завърши при резултат 3:1 за „кръстоносците“.

Попаденията за състава на Мурат Якин реализираха нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, Михаел Абишер и Бреел Емболо. За маджарите точен бе Барнабаш Варга.

Швейцария нанесе „двоен удар“ преди почивката

Двубоят започна отлично за тима на Швейцария, който поведе още в 12-ата минута. Абишер намери със страхотен пас в коридор нападателя на Лудогорец Квадво Дуа, който от близка дистанция се разписа за 1:0. Попадението бе разгледано с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма. Това бе първи гол за офанзивния футболист с екипа на „кръстоносците“, както и дебютен негов на голям форум.

В последната минута на редовното време на първата част Швейцария нанесе втори удар. Ремо Фройлер намери Абишер, който с мощен удар от далечна дистанция не остави никакви шансове на Петер Гулаши за 2:0.

Унгария опита да изравни, но не успя

Switzerland are off the mark at #EURO2024 🇨🇭

Posted by UEFA EURO 2024 on Saturday, June 15, 2024

След почивката швейцарците продължиха да натискат съперника си в търсене на трето попадение. Квадво Дуа и Рубен Варгас обаче не успяха да преодолеят стража на унгарците. Маджарите се възползва от празните пространства оставени от „кръстоносците“ и върнаха един гол в 66-ата минута. Роланд Шалай центрира в наказателното поле на Ян Зомер, където Барнабаш Варга с глава направи резултата 2:1.

Попадението вдъхна кураж на унгарците, които започнаха да гледат по-смело към вратата на противника. Футболистите на Марко Роси стигнаха до няколко добри положения пред Ян Зомер, но така и не успяха да ги реализират. В даденото от съдията продължение Бреел Емболо се разписа за крайното 3:1, след като прехвърли Гулаши със страхотен удар.

Класирането в група "А"

След успеха си Швейцария събра 3 точки и заема второ място в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Лидер е съставът на Германия, който вчера разгроми Шотландия. В следващия кръг Бундестима играе с маджарите, докато „кръстоносците“ имат мач с „гайдарите“.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес