Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има публика на мачовете от Европейското първенство по футбол през лятото

09 април 2021, 20:25 часа • 5254 прочитания

УЕФА съобщи, че осем от градовете, които ще посрещнат мачове от Европейското първенство по футбол, имат готовност да допуснат запалянковци по трибуните на стадионите си. Броят на зрителите, които ще бъдат приети на трибуните, варира от 25% до 100% от вместимостта на стадионите, уточнява БГНЕС.

Пълен стадион се очаква в Будапеща на "Пушкаш Арена". Санкт Петербург е готов да пусне 50% зрители на "Газпром Арена" и допуска възможността до края на април това число да бъде увеличено. Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу потвърдиха, че ще отворят трибуните на 25-33% от капацитета на стадионите.

Първите три града могат да увеличат квотите към края на април в зависимост от хода на масовото тестване и броят на заболелите. Други четири града - Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин все още не са решили ще пускат ли запалянковци. Те трябва да вземат решение до 19 април и тогава УЕФА ще вземе окончателно решение.

Евро 2021 е 16-ото европейско първенство по футбол, организирано от УЕФА. То ще се проведе в 12 града в 12 различни европейски страни от 11 юни до 11 юли 2021 г. Това е второто европейско първенство, в груповата фаза на което играят 24 отбора, и първото, което се провежда не на територията на една или две съседни държави, а на 12 стадиона в 12 града от 12 национални асоциации на УЕФА. Най-големият футболен форум на Стария континент трябваше да се проведе през миналата година, но на 17 март 2020 УЕФА взе решение за отлагане на турнира с една година заради пандемията от коронавирус. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес