Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шави може да поиграе и другаде преди пенсия

08 януари 2014, 12:44 часа • 9433 прочитания

Звездата на „Барселона“ Шави Ернандес заяви, че иска да прекрати кариерата си в испанския гранд, но не е сигурно дали това ще бъде възможно. На пръв поглед една такава новина би била като шок за феновете на „каталунците“.  Предвид факта, че този месец ветеранът ще навърши 34 години, а до края на настоящия му договор през 2016г. ще е вече на 36-годишна възраст, такива предположения са напълно нормални.

Шави направи дебют за „Барселона“ когато бе на 18-годишна възраст, а през годините неговите пасове се превърнаха в изкуство, което и до днес допринася за красивата игра на „каталунците“.

В интервю за испанското списание Panenka Шави коментира, че ако продължи да играе футбол до 2016г., то това може и да бъде в друг клуб.

„Трудно ще е да приключа кариерата си тук. Не знам дали това ще стане в „Барселона“, макар че ми се иска да е така. Не знам какво ще се случи. Иначе след контузиите през миналия сезон сега се чувствам много по-добре и в по-добра форма. Не искам да пропускам нито един двубой, но вече чувствам по-голяма нужда от почивка, отколкото преди. Вероятно в Испания футболистите се оттеглят на 30 години, обаче при мен в тази възраст се чувствах страхотно. Колкото по-възрастен ставах, толкова по-добре играех – вероятно заради натрупания опит“, коментира Шави.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес