Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селтик отказа Рейнджърс в дербито на Шотландия и вече докосва титлата (ВИДЕО)

11 май 2024, 17:19 часа • 649 прочитания

Селтик победи Рейнджърс в дербито на Шотландия и вече докосва титлата във Висшата лига на страната. Двубоят между двата глазгоуски гранда от 36-ия кръг на надпреварата завърши при резултат 2:1 като „детелините“ се нуждаят само от точка в оставащите два мача, за да вземат отличието за 54-ти път в своята история.

Всичко се реши още през първата част

Селтик поведе в дербито срещу Рейнджърс в 35-ата минута, когато Калъм МакГрегър намери по отличен начин Мат О'Райли и той с мощен удар от границата на наказателното поле матира стража на гостите. Само 180 секунди по-късно „детелините“ направиха резултата 2:0, след като Джин Лундстрам си отбеляза автогол.

В 40-ата минута Рейнджърс успяха да се върнат в срещата, след като Сирел Дисерс се разписа с глава след подаване на Джюджън Стърлинг. В добавеното време на първата част гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Лундстрам бе изгонен с директен червен картон. В началото на втората част „детелините“ можеха да отбележат трети гол, но удар на О'Райли от дузпа бе отразен от Джак Бътланд. След близо час игра пък попадение на Даизен Маеда не бе зачетено заради засада.

Victory in the Glasgow Derby sees us go six points clear at the top of the table! 👊 #CELRAN | #cinchPrem | #COYBIG🍀

Posted by Celtic FC on Saturday, May 11, 2024

Класирането в Шотландия

След успеха си Селтик събра 87 точки и оглавява еднолично върха в Шотландия. На втора позиция е Рейнджърс с 81 пункта. До края на първенството остават два кръга, в които „детелините“ трябва да вземат само една точка, за да си гарантират 54-ата титла на страната в своята история.

Онзи ден пък стана ясно, че Глазгоу Рейнджърс се включва в битката за подписа на бранител на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес