Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саудитци изпратиха рекордна в историята на футбола оферта за Мбапе

24 юли 2023, 14:22 часа • 1868 прочитания

Саудитският клуб Ал Хилал е изпратил официална оферта до Пари Сен Жермен за правата на нападателя Килиан Мбапе. Това съобщи италианският трансферен гуру Фабрицио Романо. Според информациите предложението е рекордно в историята на футбола и е на стойност 300 милиона евро. Както е известно до момента най-скъпият футболист е Неймар, за когото ПСЖ плати 222 млн. през 2017-та.

Преговорите между Ал Хилал и ПСЖ започват скоро

Романо съобщава, че саудитският клуб е отправил офертата си и очаква скоро да започнат преговори с шефовете на парижани за евентуалния трансфер на френския национал в Ал Хилал. Журналистът също така допълва, че за момента няма преговори между арабския тим и самия футболист за личните му условия. Въпреки това наскоро се появиха информации, че саудитците са готови да му дават по 100 милиона евро на сезон.

Килиан Мбапе иска в Европа

Желанието на самия Мбапе пък е да продължи кариерата си в Европа. Според различни слухове той вече се е договорил с Реал Мадрид и чака единствено договорът му с ПСЖ да изтече следващото лято и да се присъедини към „кралете“ без пари. Все още обаче не е ясно дали той няма да се изкуши от саудитските милиони, които му предлагат, тъй като се очаква френският клуб да приеме офертата на Ал Хилал.

Наскоро бивш шеф на ПСЖ заяви, че е време Мбапе да си ходи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес