Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руни: Атакувах грубо, съдията ме пожали

25 ноември 2013, 11:03 часа • 10960 прочитания

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“, Уейн Руни, си призна, че е фаулирал много грубо Джордан Мъч и е заслужавал червен картон. Той опроверга коментаторите на Sky Sports, които се съгласиха с решението на съдията Нийл Суорбрик, който спести изгонването на Руни. От своя страна нападателят малко по-късно отбеляза първия гол за „Юнайтед“ в двубоя срещу „Кардиф“.

„Като се върна назад в срещата съм съгласен, че атаката ми бе много груба, а съдията ми прости. Коментаторът Мартин Тайлър пък не спря да говори за това през цялата среща“, написа в Туитър Руни. „След това някой удари в лицето друг играч, а Мартин така и не обели дума за това. Уважавам го принципно, но коментарите му бяха жалки“, пише още Руни.

След срещата вторият коментатор, Греъм Сунес, каза пред Sky Sports 1: „Руни трябваше да бъде изгонен и няма съмнение за това. Защо съдията му вдигна само червен картон е загадка за мен. Не знам въобще дали това момче мисли като прави нещо. Той е луда глава“, казва Сунес.

Мениджърът на „Юнайтед“, Дейвид Мойс, заключи, че „Руни не е заслужаваше нищо повече от жълтия картон“. Той обаче бе категоричен, че равенството 2:2  ще коства много на „червените дяволи“ в даден момент.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес