Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роналдо ще присъства на церемонията по връчване на "Златната топка"

07 януари 2014, 14:36 часа • 31210 прочитания

Португалската звезда на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо потвърди официално, че ще присъства на церемонията по връчване на "Златната топка" на ФИФА, предаде БГНЕС.

Роналдо е сред тримата номинирани, но участието му бе под въпрос, тъй като нападателят остана обиден от изявление на Сеп Блатер. Президентът на ФИФА каза, че предпочита Лео Меси, "добро момче, което всеки един отбор би искал в състава си". В същото време Блатер оприличи Роналдо на командир, който харчи много пари за фризьор.

"Тази тема е затворена, ще присъствам на церемонията. Ако спечеля, ще бъде великолепно, ако не - то няма да ми повлияе, животът продължава", коментира Роналдо, цитиран от "Marca". Негови конкуренти за отличието са Меси и Франк Рибери. Името на победителя се пази в тайна и ще бъде обявено на 13 януари на тържествена церемония в Цюрих.

Междувременно Роналдо застигна по голове Луис Суарес от "Ливърпул" в борбата за "Златна обувка". CR7 се разписа на два пъти снощи при успеха на "белите" с 3:0 над "Селта". По този начин Роналдо вече има 20 попадения от началото на сезона. Португалецът е събрал 40 точки, а точно толкова има и уругвайският голмайстор на "Ливърпул". Третото място е за кандидат номер 3 за спечелването на "Златна обувка" -  Диего Коща от "Атлетико Мадрид". Той има 19 попадения, а с пет по-малко е Джузепе Роси от Фиорентина.

Впечатление правят футболисти от по-слаби първенства, които също намират място сред първите десет. Някои от тях имат и повече попадения от Кристиано Роналдо и Луис Суарес, но са с по-малко събрани точки заради факта, че се състезават в по-ниско ранкирани от УЕФА първенства. Валскис от Судува (Литва) има 27 попадения от началото на сезона, но само 27 точки, тъй като литовското първенство има коефициент 1, а испанското и английското са с 2. Финбогасон от Хееренвеен (Холандия) има 17 гола и 25.5 точки, но заема 7-мо място, след Серхио Агуеро, който е на 6-то място с 13 гола, но аржентинецът ги е вкарал във Висшата лига на Англия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес