Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рома трябва да се класира за Шампионска лига, ако иска да задържи Моуриньо

08 февруари 2023, 11:46 часа • 1195 прочитания

Рома ще трябва задължително да се класира за Шампионска лига през следващия сезон, ако иска да задържи треньора на тима Жозе Моуриньо. Португалският специалист има договор с „вълците“ до лятото на 2024-та, но в последно време в Англия се заговори, че той може да се завърне за трети път начело на Челси, в случай, че лондончани уволнят сегашния мениджър на тима Греъм Потър след края на сезона.

Италианските медии съобщиха, че Жозе Моуриньо не е напълно щастлив в римския клуб. Причината е, че той иска от ръководството повече инвестиции, за да може да подсили състава си. Наскоро директорът на „вълците“ Тиаго Пинто публично обяви, че отборът събран през лятото е достатъчно добър, за да завърши в Топ 4 на първенството и да се класира за Шампионска лига. Моуриньо обаче го контрира, като сподели, че ще е чудо, ако тимът му успее да стигне до лигата на богатите.

В момента Рома заема трета позиция във временното класиране в Серия А с 40 точки. На два зад столичани са Аталанта и Милан. Вторият Интер пък е с 43. Именно класирането в Топ 4 ще гарантира оставането на Моуриньо в клуба, поне до края на договора му през 2024-та. Освен това участието в Шампионска лига ще донесе свежи средства в касата на Рома, които могат да бъдат използвани за нови играчи.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес