Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рома разгроми англичани в Лига Европа, Леверкузен избегна голям провал (ВИДЕО)

07 март 2024, 21:45 часа • 3668 прочитания

Отборът на Рома постигна разгромна победа срещу английския Брайтън с 4:0 като домакин в първа среща от 1/8-финалите на Лига Европа. По този начин "вълците" до голяма степен си гарантираха класиране за четвъртфиналната фаза, но ще трябва да съхранят аванса си и в реванша на Острова след седмица.

Рома разгроми Брайтън

Пауло Дибала откри резултата за римляните още в 13-ата минута, а в края на първото полувреме Ромелу Лукаку удвои. След почивката "вълците" добавиха още два гола на сметката си чрез Джанлука Манчини и Брайън Кристанте, за да направят резултата 4:0. 

Рома

Байер Леверкузен избегна загуба срещу Карабах

По същото време Байер Леверкузен едва не допусна първа загуба през новия сезон. "Аспирините" са единственият отбор без поражение от началото на сезона в топ 5 първенствата на Европа, а това се запази след късни два гола и равенство 2:2 при визитата на Карабах.

Домакините поведоха с два гола на Бензиа и Жунино през първото полувреме. След почивката Леверкузен натисна в търсене на обрат. Вирц върна един гол в 70-ата минута, а в добавеното време на мача Патрик Шик изравни за 2:2. Реваншите са след седмица - на 14 март.

ОЩЕ: Ливърпул приключи Спарта още в Прага и докосва 1/4-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес