Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рой Ходжсън дава път за изява на младите надежди за Мондиал 2014

30 декември 2013, 17:06 часа • 18145 прочитания

Мениджърът на националния отбор на Англия каза, че вратите остават отворени за тези от младите футболисти, които искат да участват на световните финали в Бразилия през лятото. Сред набелязаните от Ходжсън млади надежди са Рос Баркли от “Евъртън” и Рейвъл Морисън от “Уест Хем”.

“Тези футболисти трябва да осъзнаят, че таим големи надежди в тях и ги адмирираме за таланта им”, каза Ходжсън пред BBC Radio 5.

Той обаче припомни, че те трябва да поддържат формата си ако искат да летят за Бразилия.

Баркли, който бе взет в редиците на “Евъртън” на 11-годишна възраст дебютира за “трите лъва” през септември в квалификацията срещу Молдова спечелена с 4:0.

“Смятаме, че двамата ще се развият и ще станат класни футболисти. За тази цел обаче трябва да работят здраво и да се доказват всяка седмица. Естествено не мога да пропусна и името Рахим Стърлинг, който е само на 19 и вече прави страхотни изяви в редиците на “Ливърпул”. В плановете ми е също и Уилфред Заха, за който преди няколко седмици говореха всички. Когато говорим за млади футболисти обаче нищо не е сигурно и те трябва да продължат да се доказват постоянно”, завърша коментара си Рой Ходжсън.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес