Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роберто Карлос: В Реал отдавна чакат "Десетата"

10 април 2014, 17:26 часа • 8287 прочитания

Легендата на Реал Мадрид Роберто Карлос сподели любопитни неща пред радио "Марка", за атмосферата в "кралския клуб", контузията на Кристиано Роналдо и прогнозите си за Шампионската лига.

Бразилецът коментира новината около Атлетико Мадрид - че Тибо Куртоа няма да може да играе, ако "дюшекчиите" се срещнат с Челси на полуфинала на Шампионската лига. Говори се за суми от порядъка на девет милиона евро такса, която Атлетико трябва да плати, ако иска да използва стража.

"Това е твърде голяма сума за два мача. Но в света на футбола всичко е възможно. Все пак си мисля, че Атлетико ще трябва да се потруди повече, без Куртоа," заяви Роберто Карлос.

За казуса кой трябва да пази на вратата на Реал-"Реал Мадрид има двама страхотни вратари, и Анчелоти се справя добре като разпределя минутите им."

За усложнената травма на Кристиано - "Имал съм такава контузия, и е важно с фитнес и масажи да се работи, за да се избегне отток. Трябва да се подходи много внимателно, защото има опасност травмата да се превърне в хронична."

Може ли да се играе все пак, при извънредна ситуация? "Да, с 45-минутна загрявка, се играе нормално. Но е необходимо да се възстановиш правилно. Все пак, в Мадрид знаят как да премахват болката."

Десетата титла в Шампионската лига, целта на Реал - "За всеки мадридист, чакането вече е твърде дълго. Трябва да се подготвят добре. Годината е тежка, има три състезания, и във всички тях задачата е да се спечелят. Да се поддържа едно ниво през целия сезон е трудно."

Прогнози за това, кой ще спечели Шампионската лига? "Нямам идея. Байерн играе страхотен футбол, Гуардиола има различен стил. Атлетико също играе добре, Реал Мадрид има традициите, а Челси има Моуриньо, най-критикуваният треньор, но за мен, един от най-добрите в света."

Един полуфинал Реал-Челси? "Би било невероятно, всичко може да се случи."

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес