Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рибери: Наградата на Роналдо не бе за спорта, а за политика

20 януари 2014, 14:08 часа • 13084 прочитания

Френският национал и футболист на "Байерн Мюнхен" Франк Рибери за пореден път изрази мнението си, че Роналдо не е заслужил отличието. Французинът остана трети в класацията, след Лионел Меси, но въпреки че подчерта, че не съжалява за пропуснатото отличие, явно не е точно така.

Сега Рибери изрази разочарованието си от пропуснатата възможност и изтъкна, че я е заслужил най-малкото с представянето на клубния си тим.

"С "Байерн Мюнхен" аз спечелих всичко, което можеше да се спечели, а всъщност Роналдо не спечели нищо с "Реал Мадрид", споделя Рибери пред изданието AZ.

"Не съжалявам, че не спечелих наградата, но боли малко, защото мисля, че я заслужавах. Яд ме е повече от факта, че бе ясно, че Роналдо ще спечели, защото крайният срок за гласуване бе удължен с две седмици. Това не се е случвало преди и не бе въпрос на футбол, а на политика".

Рибери критикува и идеалният отбор на ФИФА, който бе обявен по време на церемонията в Цюрих и където има само трима футболисти от "Байерн Мюнхен" срещу четири от "Барселона".

"Има само трима мои съотборници там и това си е чиста лудост! Тук трябваше да бъдат още Мюлер, Швайнщайгер и Робен - та ние спечелихме пет титли през миналия сезон и написахме история! Освен това не мога да проумея защо се пропуска "Борусия Дортмунд" и питам къде са Левандовски и Гьотце?", завършва Франк Рибери, цитиран от goal.com.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес