Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Резервите на Арсенал се справиха с Брентфорд, Челси преодоля Брайтън (ВИДЕО)

27 септември 2023, 23:50 часа • 3638 прочитания

Арсенал постигна минимален успех с 1:0 при визитата си на Брентфорд в двубой от третия кръг на "Карабао Къп". Единственото попадение за "артилеристите", които имаха доста ротации в състава, отбеляза Рийс Нелсън в осмата минута. През второто полувреме "пчеличките" уцелиха греда.

Мечтано начало за Арсенал

"Топчите" започнаха по мечтан начин. Нелсън наказа грешка в съперниковата отбрана и откри резултата. В 20-ата минута домакините бяха на път да изравнят, когато Такехиро Томиясу се намеси решително. Смит Роу и Хавертц не се възползваха от добри шансове, като стражът Марк Флекенсю също се отчете със спасяване.

Арсенал

Брентфорд опита да отговори

През втората част футболистите на Брентфорд опитаха да отговорят. След няколко добри атаки в 66-ата минута изстрел на Уиса се отби от гредата. До последния съдийски сигнал положения валяха и в двете половини, но "пчеличките" бяха по-активни. Хавертц, Нкетия и Елнени от гостите не съумяха да реализират, докато Рамсдейл и Кивиор се намесваха решително пред своята врата. В 84-тата минута домакините вкараха. Голът обаче бе отменен заради засада.

Челси елиминира Брайтън

Челси надви Брайтън с 1:0 в друг сблъсък от надпреварата. Николас Джаксън реализира в 51-ата минута, възползвайки се от асистенция на друго ново попълнение - Коул Палмър. Играчите и на двата отбора можеха да отбележат още. Друго попадение на лондончани дори не бе признато заради засада.

Други резултати:

Астън Вила - Евертън 1:2

Блекбърн - Кардиф 5:2

Борнемут - Стоук Сити 2:0

Фулъм - Норич 2:1

Линкълн Сити - Уест Хям 0:1

Брентфорд - Арсенал 0:1

Челси - Брайтън 1:0

ВИСША ЛИГА: Арсенал и Тотнъм спретнаха шоу, Ливърпул няма спирка, а Челси продължава да пропада (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес