Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първо 900, а после 1000 гола: Кристиано Роналдо гони нови рекорди и триумф на Евро 2024

05 юни 2024, 19:00 часа • 2269 прочитания

Повече от две десетилетия капитанът на Португалия Кристиано Роналдо е пример за дълголетие в своята изключителна кариера, по време на която счупи многобройни рекорди и игра за някои от най-големите клубове в света - Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус. Успехите му с националния отбор също не остават на заден план, като той води Португалия към триумфа на Европейското първенство 2016 и Лигата на нациите 2019 година. Днес Роналдо е решен да остави своя отпечатък на Евро 2024.

Кристиано Роналдо

Въпреки разочароващото представяне на Роналдо и компания на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар, където португалците отпаднаха от Мароко на четвъртфиналите, Кристиано иска да докаже, че все още е готов да направи разликата на най-високо ниво. Португалската звезда ще пристигне в Германия за Евро 2024 като лидер на талантлив отбор начело с бившия наставник на Белгия Роберто Мартинес.

Кристиано Роналдо иска да спечели Евро 2024 

Роналдо е голмайстор №1 в историята на международния футбол, като бележи 128 гола в 204 мача с фланелката на "мореплавателите". От първия му гол за Португалия срещу Гърция на Европейското 2004 до последния му срещу Лихтенщайн през ноември 2023 г. са изминали почти 20 години. Кристиано намира целта в пет последователни форума от европейско първенство. Той ще се опита да увеличи този рекорд в Германия.

Кристиано Роналдо

Друг рекорд, който ще гони на предстоящата надпревара, е достигането на 900 гола. Към момента Роналдо има 891 гола на сметката си и прибавянето на още 9 на това важно първенство биха били от голяма полза за тима на португалците. Но легендарният играч се цели много по-нависоко:

"Ще бъде доста трудно да достигна 1000 гола, но това зависи от това как съм психически и от мотивацията ми", заяви Роналдо, след като отбеляза два пъти във вратата на Словакия.

Кристиано ще гони гол №900 на Евро 2024

"Ако физически краката ми се отнасят към мен така добре, както аз се отнасям към тях... Ще видим. За да стигнеш до 1000, първо трябва да стигнеш до 900", добавя още капитанът на португалците.

Кристиано Роналдо

След като вкара 10 гола в последните 12 мача с Португалия и 42 в 41 мача с Ал-Насър през този сезон, неумолимият манталитет на Роналдо може да се окаже ключът към това той да направи фурор в Германия напук на всички очаквания.

ОЩЕ: Фурор в Саудитска Арабия: Кристиано Роналдо счупи нов феноменален рекорд!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес