Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПСЖ "застреля" Милан и оглави групата, Дортмунд оцеля в края срещу Нюкасъл (ВИДЕО)

25 октомври 2023, 23:57 часа • 4753 прочитания

Пари Сен Жермен постигна категорична победа с 3:0 срещу Милан в двубой от група F на Шампионската лига. На „Парк де Пренс“ попаденията за "принцовете" отбелязаха световната суперзвезда Килиан Мбапе през първото полувреме, наказвалият Левски - Рандал Коло Муани, в 53-тата минута и Канг-Ин Лий в заключителните мигове.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД: КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЕЛ КЛАСИКО

Гол на Дембеле бе отменен, Мбапе нацели и греда

Гол на Усман Дембеле пък бе отменен след намеса на ВАР заради нарушение на негов съотборник в опит да отнеме топката. Мбапе уцели и греда. С пропуски за селекцията на Стефано Пиоли се отчетоха Оливие Жиру и Рафа Леао. Така френският гранд "застреля" "росонерите", както феновете му поискаха преди мача.

Уникална хореография от феновете на ПСЖ - "застреляха" Милан

Запалянковците на парижани бяха посветили хореография на актьора Жан-Пол Белмондо. В единия край на стадиона той беше изобразен с екип на тима и шлифер, държейки пищов в дясната си ръка. Като мишена беше набелязана емблемата на Милан, а на отсрещната трибуна беше клубният символ на италианския клуб – дявол, който също беше под прицел.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: "Осакатена" Барселона загря за Ел Класико с победа над Шахтьор (ВИДЕО)

Дортмунд излъга Нюкасъл, свидни жертви и в двата отбора

Другият сблъсък от "групата на смъртта" беше доста по-оспорван. В него Борусия Дортмунд надви Нюкасъл с минималното 1:0 при визитата си на „Сейнт Джемсис Парк“. Единственото попадение в срещата реализира Феликс Нмеча в 45-ата минута. Мачът, който бе белязан от принудителни смени в редиците и на двата отбора, завърши с две греди на англичаните.

Шоуто на вратарите в първите минути, Нмеча бележи

В първия четвърт час вратарите Ник Поуп и Грегор Кобел имаха много работа. Стражът на "свраките" демонстрира рефлекс при удари на Мален и Фюлкруг. Колегата му пък спря набезите на Антъни Гордън. Александър Исак получи контузия и бе принудително сменен в 15-ата минута от Калъм Уилсън. Малко преди почивката Емре Джан последва съдбата му. В края на полувремето Шлотербек асистира на Нмеча за 1:0.

Класирането в "групата на смъртта"

След почивката Уилсън пропиля нов шанс. В 70-ата минута появилият се 5 по-рано Мърфи напусна заради контузия. До края футболисти на английския тим уцелиха напречния стълб с глава два пъти. Така класирането в група F е:

  1. ПСЖ - 6 точки
  2. Нюкасъл - 4 точки
  3. Борусия Дортмунд - 4 точки
  4. Милан - 2 точки

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Преди Ел Класико: Реал Мадрид е безгрешен в Шампионска лига, Белингам няма спирка (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес