Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПСЖ отново поглежда към Зизу

05 април 2023, 16:06 часа • 1387 прочитания

Медиите във Франция за пореден път намесиха името на Зинедин Зидан за възможен наставник на Пари Сен Жермен. В последните години легендарният футболист и бивш треньор на Реал Мадрид често е спряган за треньор на столичани, но това така и не става факт. Сега Зизу е гласен за заместник на Кристоф Галтие.

През този сезон ПСЖ не се представя на много високо ниво, въпреки че заема първото място в класирането в Лига 1. За сметка на това воденият от Галтие звезден тим отпадна от Шампионска лига и турнира за Купата на Франция. Поради тази причина се очаква специалистът да бъде освободен след края на кампанията.

Зинедин Зидан

Според „RMC Sport” Зидан е изчакал да види как ще се развие ситуацията с националния селекционер на Франция. След подновяването на договора на досегашния наставник на „петлите“ Дидие Дешан обаче, той е свободен да поеме всеки един тим.

За последно Зидан води Реал Мадрид между 2019-та и 2021-ва. По време на втория си престой на „Сантяго Бернабеу“ той спечели титлата в Примера дивисион и Суперкупата на Испания.

Напрежението в ПСЖ пък се покачва, след като феновете за пореден път освиркваха Лионел Меси.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес